Een gezicht voor de zorg2020-10-19T19:49:17+01:00

#eengezichtvoordezorg

Hier doen wij het voor:

Steeds meer zorgpersoneel in verpleeghuizen dragen de hele dag mondkapjes. Met name voor dementerende ouderen is dat een groot probleem.

De bewoners herkennen de voor hen zo vertrouwde verpleging niet meer. Ze begrijpen de situatie niet, met eenzaamheid tot gevolg.

Drostbooth, initiatiefnemer van #eengezichtvoordezorg, wil daar verandering in brengen. Tegen sterk gereduceerd tarief stellen wij al onze apparatuur ter beschikking om de helden van de zorg een gezicht te geven.

Zo werkt het: de zorgverlener maakt coronaproof een foto van zichzelf met de photobooth. Deze foto wordt meteen, extra groot, geprint. Deze foto’s kunnen met de meegeleverde mapjes en klemmen aan de kleding worden bevestigd. Zo heb je ondanks het mondkapjes weer een gezicht!

Een gezicht voor de THUISzorg

Niet alleen in de verzorgingstehuizen zijn mondkapjes een grote belemmering in het persoonlijke contact. Geheel terecht heeft de ANBO ons er op gewezen dat in de thuiszorg dit probleem minstens net zo groot is. Clienten die afhankelijk zijn van thuiszorg hebben vaak te maken met wisselende zorgverleners. Een mondkapje zorgt ervoor dat je jezelf niet op een menselijk manier kunt voorstellen. Met #eengezichtvoordezorg krijgen ook de thuiszorg medewerkers weer een gezicht. De photobooth wordt op een lokaal ondersteuningspunt geïnstalleerd waardoor de zorgverleners zelfstandig met een druk op de knop zelfstandig zijn eigen fotobadge kan maken. Uiteraard geheel corona proof.

Reportage Hart van Nederland

Op woensdagavond 7 oktober heeft Hart van Nederland een reportage uitgezonden over #eengezichtvoordezorg. Gedurende anderhalf uur zijn meerdere zorgmedewerkers, bewoners en bestuursleden geïnterviewd. In de reportage is duidelijk te zien dat het dragen van mondkapjes problemen oplevert voor ouderen. Kijk zelf wat de bewoners vinden #eengezichtvoordezorg.

Het item begint na ongeveer 12:00 minuten.

Bekijk hier de uitzending

De eerste photobooths zijn geleverd!

Op dinsdag 6 oktober hebben wij de eerste photobooths geleverd bij vier vestigingen van Avoord in Etten-Leur. Al snel stonden de dames en de heren van de verpleging op 1,5 meter in de rij. Dringen is niet nodig, de photobooths blijven zeven dagen staan zodat alle 1100 medewekers de kans krijgen een fotobadge te maken. Overigens was niet alleen het personeel blij met de photobooths, enkele bewoners begonnen spontaan hun haar te kammen voor de perfecte foto!

Creator meeting support

Creator meeting support steunt de actie en levert badgehouders precies op het juiste fotoformaat.

Last minute stickers plakken

Wat een toffe gasten bij DSW-reclame. ’s Middags om 13:00 uur gebeld, dezelfde middag Corona proof op de parkeerplaats een hele serie photobooths in de stickers gezet. En dat helemaal voor noppes! Dank voor jullie bijdrage!

Voor zorginstellingen

Speciaal voor jullie bieden verschillende photobooth verhuurbedrijven hun apparatuur aan tegen gereduceerd tarief. Doe hier je aanvraag, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voor verhuurbedrijven

Vind je het net als wij super tof om je apparatuur in te zetten voor dit maatschappelijke belang? Meld je aan!

Pers

Voor meer informatie over dit initiatief kun je contact opnemen met Jos Drost – 06 14 587 479.

Neem via onderstaande button contact met ons op*

Contact opnemen

* #eengezichtvoordezorg is een initiatief van #drostbooth. Wanneer wij je niet (meer) kunnen helpen zetten wij je aanvraag door naar een van onderstaande partners

photobooth partners

Beste Photobooth verhuurder,

Heb je net als wij even geen feestjes of festivals door Corona en wil je iets goeds doen met je apparatuur? Sluit je aan bij #eengezichtvoordezorg en maak een hoop mensen blij. Doe mee!

Overige deelnemers

Sponsoren

Last minute stickers plakken

Wat een toffe gasten bij DSW-reclame. ’s Middags om 13:00 uur gebeld, dezelfde middag Corona proof op de parkeerplaats een hele serie photobooths in de stickers gezet. En dat helemaal voor noppes! Dank voor jullie bijdrage!

Alle hulp is welkom!

Ben jij of ken jij iemand die zich vrijwillig in wil zetten voor #eengezichtindezorg. Stuur dan een berichtje naar info@drostbooth.nl

Wij kunnen wel wat hulp gebruiken 🙂

Bijvoorbeeld met de promotie op social media,  schrijven van persberichten, beheer van de website en nog veel meer.

Go to Top